Dags igen

2011-03-30 / 17:36:09
Tänk att så många läser fast jag inte har uppdaterat det senaste...
.
Anledningen till det är att det inte händer någonting gällande bröllopet just nu.
.
För två veckor sedan var jag på stan och kikade efter bröllopsskor, det var dock alldeles för tidigt. Det fanns endast ett par vita skor i alla de butiker som jag besökte. Är så irriterad över att jag missade den där auktionen av ett par vita ECCO - det kommer stå mig dyrt!!
Det som jag annars funderar över är brudbuketten. Vi har valt färgerna vitt - silver - rosa så därför vill jag ha en vit och resten rosa rosor. Den nyans av rosa som vi har valt liknar den mörkaste delen av tulpanens blad
Jag tror att det kommer att bli en bra färg - det får inte bli för skrikigt!!

Längtan

2011-03-14 / 12:05:50
Har varit hemma från jobbet i fyra dagar nu men imorgon bär det av igen trots att jag har fått en irriterande hosta. Det känns inte som att den kommer att ge med sig så det är lika bra att ge sig in i elden igen.
.
All tid hemma ger tid till att fundera en hel del och nu längtar jag så efter att vi ska åka på bröllopsresa. Det ska bli så underbart skönt att åka till Thailand/Malaysia i en månad och bara ro om varandra. Vi ser båda fram emot detta jättemycket.
.
Ännu mer längtar vi båda efter vår bröllopsdag. Nu när den kommer allt närmare, trots att det är lååångt kvar, så längtar man mer och mer. Det är så mycket som man ser fram emot men allra mest längtar jag nog efter vigseln då jag kommer att bli Karls fru.
2 oktober 2010 - dagen då vi förlovade oss.

Långsamt framåt

2011-03-11 / 18:31:36
Har varit hemma från jobbet de senaste dagarna (första gången!!) så det har inte blivit så mycket fix med bröllopet. Hade tänkt att ge mig ut på stan och titta på bröllopsrelaterade saker men jag skjuter nog det tills nästa helg. Jag känner mig inte riktigt i form och har faktiskt inte lust till att göra det heller. Tur att jag har gott om tid.
.
Jag har dock funderat en del på brudbuketter den senaste tiden och jag har nog kommit fram till att jag vill ha en enkel "rund" med vita och mörkrosa rosor i. Ska fila lite mer på namnet på de två rosorna sedan ska jag bege mig ut på stan och hitta den som är billigast. Någon del av bröllopet kan väl vara billig!?

Fundering kring vad som ska ske den närmsta tiden.

2011-03-07 / 19:32:07
Jag funderar lite på vad jag ska ta mig an näst gällande bröllopet... inbjudningskorten bör börjas på men jag har inte köpt allt material ännu. Jag ska göra det i Göteborg nästa gång vi är där. Ska ha hårt papper i silver, papper i glittrig vit-färg samt diamanter eller annat som glittrar. Mina sidenband har jag nu fått hem, det blir en rosa nyans. Ganska så skarp men snygg. Jag har tänkt att ta hjälp av min och Karls mamma för att fixa med inbjudningskorten och jag har tänkt att vi ska göra det i slutet av april, så innan dess måste jag ha köpt in allt material, bestämt texten, skrivit ut på papper samt gjort ett exemplar.
.
Med andra ord hinner jag nog göra en del andra saker innan dess.
.
Närmast blir det nog att åka och besöka Tis-tårteri och börja planera tårtan. Det ska bli roligt - har dock ingen aning vilken typ av tårta jag vill ha. Vi ska även besöka Gunnar Guldsmed snart. Det är dags att börja fundera på hur vigselringen ska se ut. Jag funderar lite på att sätta stenar på min förlovningsring och endast ha en ring även i fortsättningen. Förlovningsringen är ju bred och den skulle bli riktigt snygg med några stenar.
.
Alternativt får det bli en smal ring med några stenar. Skulle gärna vilja ha en ring med fyra stenar eftersom vi har varit tillsammans i drygt fyra år när vi gifter oss.
.
I övrigt har jag ögonen öppna för att finna ett par vita skor. Spanar en hel del på tradera då jag vill ha kvalitetsskor (läs ECCO) men är inte riktigt villig att betala 800-1200:- för ett par skor som jag inte kommer att ha jättestor användning av senare.

Middagen

2011-03-05 / 21:05:07
I tisdags hade vi besök av de två som ska ordna vår bröllopsmat. Vi ska inte ha traditionell mat (om det finns sådan) utan vi kommer att bjuda på mat som VI tycker om.
.
Till förrätt blir det en soppa med anor från Polen. Karls mamma ska hjälpa oss med den.
.
Till huvudrätt blir det tre varma rätter men jag håller nog det hemligt var det blir iaf för en tag. Det är iaf inte vegetariskt så är man det så får man meddela oss det.
.
Det känns jätte bra med kockarna, de kommer att göra det jättebra. Det känns också bra att ha maten klar. Nu är det dags att ta sig an tårtan.

Klänningen med stort K

2011-03-05 / 20:59:16
I onsdags bar det av till Kungsbacka och Svahns. Jag hade stora förväntningar på att jag skulle ha många klänningar att prova. Tyvärr blev det inte så. Jag provade cirka fem varav två som hade potential. Allt gick dock väldigt snabbt. Fort in i provrummet och fort ut, det kändes som expediten ville få oss där ifrån så fort som möjligt. Hittade tillslut en som var riktigt bra - dock var priset något högt för den klänningen plus att jag var tvungen att köpa underkjolen samt fixa ev uppläggning på egen hand. Med andra ord kändes det inte toppen...
.
Vi åkte där ifrån och jag var riktigt less på allt vad brudklänningar heter...
.
Karl och jag bestämde oss för att åka till brudbutiken i vår stad idag lördag och det gjorde vi. Karl bokade sina kläder - han kommer att bli SÅ snygg!! Och sedan bestämde jag mig för den klänning som jag provade allra först. Är riktigt nöjd med den. Det "händer" något på framsidan och på baksidan är det små söta knappar. Jag provade även en kort slöja men jag har inte bestämt mig gällande den ännu. Vi får se...
.
Nu sitter jag att tittar på melodifestivalen och sneglar på min klänning som hänger på sovrumsdörren. För visst fick jag med den hem redan idag. Ska bara tillbaka sedan och sy upp den när jag har köpt skor. Inte behövs den sys in eller ut heller. Den sitter perfekt!!
.
Det är underbart skönt att jag nu har hittat min klänning. Nu är det dags för nästa del: skor och smycke.

Hittar jag klänningen med stort K !?

2011-03-01 / 19:46:59
Imorgon bär det av till Svahns i Kungsbacka och följande klänningar hoppas jag på:

Provning i butik nr 2

2011-03-01 / 19:35:45
I lördags bar det av till Falkenberg för ett besök i deras butik Castelle. Jag bokade tid redan i slutet av januari så jag har sett fram emot detta en lång tid.
.
Vi kom dit och var där exakt klockan 10 och när vi kommer in och hälsar på den expedit som kommer gående så säger jag att jag har bokat tid för provning av brudklänningar. Då säger hon; nej, hon är redan här. Sedan förtydligar jag att jag har bokat tid lördagen den 26 feb klockan 10. Då kommer ytterligare en expedit och säger samma sak, att jag inte har bokat. De går då igenom sin maillista men kan inte hitta mitt mail. De kollar, kollar och kollar utan att hitta det. Hela tiden säger de att de aldrig har gjort en dubbelbokning men att de ska lösa det. Det är klart att jag ska få prova klänningar!! Men ändå kan de inte ge sig utan kollar efter mailet - antagligen för att de ska se att de har rätt och jag har fel.
.
Tillslut erbjuder jag mig att visa mailet på min mail men då fungerar inte internet så då ger de upp och provningen startar.
.
I övrigt var de jättetrevliga och jag fick mycket hjälp. Till slut hittade jag en klänning som jag gillar extra mycket:
Denna är en ballongmodell och jag provade världens underkjol till den och den blev stor och yvig vilket jag gillar. Skulle jag välja denna kommer jag dock att ta bort ärmarna. Det kommer nog bli lite för mycket arbete för att det ska vara värt det så jag hoppas att jag hittar en annan.
.
Imorgon onsdag är det dags igen - då bär det av till Kungsbacka.