Så irriterande!!

2011-01-30 / 11:57:17
För en vecka sedan hittade jag ett par fina vita ECCO-skor på Tradera. De skulle passa perfekt att ha till bröllopet. Vill ju ha ett par ECCO eftersom det är det enda märket som jag använder. Oturligt nog missade jag idag auktionen med 15 minuter. Så istället för att hitta ett par skor för runt 60:- så får det antagligen bli ett par nya för cirka 600:- Frågan är dock OM de säljer några vita bröllopsvänliga skor i vår. Den som väntar får se...

Lite inbjudningskortsfix

2011-01-24 / 19:39:57
Igår kväll blev jag helt plötsligt väldigt sugen på att börja fila på inbjudningskorten. Och börjat fila kan man säga att jag har gjort men jag har många idéer i huvudet. Framsidan som visas nedan ska bestå av "Välkommen"-text och ett kort på Karl och mig och på baksidan ska all information finnas.

Jag har valt ett kort med vit bakgrund på ena sidan och silvrig på den andra. För att smycka ytterligare ska vi ha rosa blommor som är i den färgen som går som en röd tråd genom hela bröllopet. Jag måste bestämma mig för denna färg väldigt snart. Det ska även knytas ett band runt kortet med en rosett på framsidan.

Jag tror att det kommer att bli riktigt snyggt. Jag vill att det ska vara enkelt men ändå fint och det tror jag att det kommer att bli. All text kommer att skrivas på datorn med snygga typsnitt och skrivas ut på silvrigt glansigt papper för framsidan och vitt glansigt papper för baksidan. Någon gång den närmaste tiden får vi åka till storstaden fr att införskaffa det.

Börja spåna

2011-01-23 / 17:42:59
Snart är denna helgen över och visst har den gått fort men snart är det helg igen. Att prova klänningar igår var underbart - vill prova mera!! Eventuellt åker vi till grannstadens butik på lördag. Ska ringa och höra om de har tid för provning.

När det gäller inbjudningskorten har jag fortfarande inte börjat spåna på de förslag som jag köpte hem, men jag blev lite sugen när jag läste en annan blogg där det var inbjudningskort på gång. Ska nog sätta mig en liten stund med det nu, samtidigt som jag tittar på One Tree Hill.

Besöket i bröllopsbutiken

2011-01-23 / 10:50:06
Att prova brudklänning igår var underbart roligt. Det kändes på riktigt - vi ska verkligen gifta oss!!! Karl provade först och han var snygg i allt han provade men jag tror att vi har hittat det vi söker och det kommer att bli så snyggt. Han passar verkligen i den typen av kläder så han borde ha det oftare!!

Sedan var det min tur. Jag vill ha en klänning som är ganska så enkelt men jag vill fortfarande att det ska "hända" något. Jag vill inte ha för mycket "krimskrams" men samtidigt inte helt slät. Vi får helt enkelt se var det slutar någonstans.

Till helgen ska vi åka till en annan butik - man måste ju ha något att jämföra med. Priset på klänningen som jag tyckte om var iaf bra - betydligt billigare än vad jag trodde.

Första provningen

2011-01-22 / 20:10:41
Idag tog i oss till bröllopsbutiken istan. Karl provade kläder först och han blev SÅ snygg. Längtar så tills han ska ha på sig det på riktigt!!!

Sedan var det min tur och efter en del provande visade det sig att det var den första klänningen som jag provade som var den bästa. Gillar den jättemycket!!

Mer om provningen imorgon - nu blir det film resten av kvällen.

Dags att leta ring

2011-01-21 / 21:12:39
Efter att ha läst en annan blogg idag blev jag sugen på att börja leta efter vigselring. Jag har funderat på det ett tag men inte riktigt haft tiden.
Jag kan inte riktigt bestämma mig för om vi ska designa den själva eller köpa en fabriksproducerad, vi får helt enkelt se. Jag gick iaf in på Gunnar Guldsmeds hemsida - det är de som producerade våra förlovningsringar och vi är SÅ nöjda.
Jag vi ha en smal ring då förlovningsringen är 6,5 mm bred. Som tur är så har jag smala fingrar så jag får plats med en ring till !!! :) Jag kan tänka mig en med stenar....
price
En snygg ring som jag inte hade sagt nej till. Men den känns lite för fin. Man ska ju kunna ha den alltid.
price
En snygg ring som jag gärna hade valt om jag hade haft en mindre fin förlovningsring eller en ring som inte går att matcha med en annan.
price
En supersnygg ring!!! Skulle passa mig bra - jag gillar rosa. Den är smal precis som jag vill ha. Jag ska kolla upp den när jag går dit nästa gång.
price
Ytterligare en mycket fin ring men den känns lite för fin.
price
Gillar denna ringen också men jag tror att den är lite för bred för min smak.
Det är kul att leta efter en ring, man ska ju faktiskt ha den hela livet!! Vilken ring tycker ni är snyggast och kan ni ge mig några förslag på smala ringar!?

Ett första besök för att spana in passande kläder.

2011-01-21 / 18:56:06
Imorgon ska Karl och jag eventuellt besöka den bröllopsbutik som vi har istan. Jag är inte vidskeplig utan Karl får gärna följa med när jag tittar på klänning men jag tror inte riktigt att han har orken. Imorgon ska vi mest titta på deras utbud och se om det är värt att satsa på eller ej.
Det känns mer verkligt att man ska gifta sig nu när bröllopsresan är bokad och att vi nu även ska börja se efter vilka kläder vi ska ha på oss.
Livet är spännande och roligt just nu.

Resan bokad!!

2011-01-21 / 18:43:13
Igår bokade vi vår bröllopsresa så den 8 december åker vi till Thailand och vår utgångspunkt Bangkok. Det känns underbart härligt och vi ska vara där länge och ha en riktig smekmånad. Den 14 januari är vi hemma - utvilade och redo för ett liv som gifta.

Namnteckning

2011-01-20 / 17:06:48
I och med att vi ska boka vår resa snart så har vi också diskuterat hur vi ska göra med efternamn efter vigseln. Jag har ett -sson efternamn medan Karl har ett annorlunda efternamn då Karls föräldrar kommer från Polen. Vi har funderat fram och tillbaka om vi ska heta mitt, hans eller något helt annat. Då det är många beslut och saker som ska bli gjorda den närmsta tiden har vi beslutat oss för att vi från och med oktober heter Karls efternamn. Om vi sedan känner att det inte känns bra (svårt för andra att stava rätt) så byter vi efter vigseln när allt har lugnat ner sig.
Nu blir det för mig att träna på att skriva mitt blivande efternamn så att jag kan få till en snygg namnteckning :)

Resa på gång

2011-01-20 / 16:57:30
Men nu har vi valt ett helt annat ställe istället...
Från början planerade vi att åka på en kryssning i Karibien plus några dagar i Miami. Priset på kryssningen är bra, 17000:-, flyget 14000:- men kostnaderna drar iväg och eftersom det blir max en två veckors resa är det inte värt att den totala kostnaden hamnar bort åt 50000:-
Istället beger vi oss iväg på en månads resa till Thailand!! Vi har varit där vid två tillfällen tillsammans tidigare, men aldrig så länge. (Karl har varit där så lång period tidigare). Så vi har en del platser som vi vill besöka igen och en del nya spännande platser. Det känns jättebra och iaf jag har varit jättesugen på att åka till Thailand redan denna vinter. Men nu blir det i december istället vilket känns super bra.
Nu ska vi bara boka resan också - det blir inom det närmaste.
Det heter smekmånad av en anledning - eller hur!?

Inget pysslande men resa pågång.

2011-01-15 / 17:04:22
Hittills har pysslandet med inbjudningskorten stått still. Det har varit en intensiv första vecka tillbaka på jobbet så på kvällarna har inte orken funnits där.

Idag var vi iaf i två resebutiker och berättade om våra reseplaner. Vi funderar på att kryssa i Karibien samt spendera ett antal dagar i USA innan kryssningen. Det vore inte helt fel att slappa på en enorm båt tillsammans med sin man :) Om inte kostnaderna springer iväg så blir det en resa dit. Om inte så blir det nog Asien vilket jag inte heller säger nej till.

Köpt in några förslag

2011-01-09 / 20:14:23

                             

Efter många om och men fungerade det tillslut att ladda upp en bild. Såhär såg vår inbjudan ut som vi skickade till våra närmaste när vi förlovat oss. Jag tror att jag vill ha något liknande men vi får se. Vi köpte hem två olika nyanser på kort och tre olika nyanser på papper. Jag ska sitta och trixa lite med det i veckan så får vi se vad vi bestämmer oss för.

De tre olika papper som vi köpte är alla blanka och glittriga. En med silvrig nyans, den andra med vit nyans och den tredje med rosa nyans. Ni kan se nedan - blev dock inga bra bilder nu på kvällen. 

                                                                

När det gäller korten så köpte vi ett med silvrig nyans och ett med vit nyans.

                                                           

Som det känns nu så kommer det eventuellt att bli ett kort med vit nyans och papper med rosa nyans. Vi hade det silvriga kortet och det vita pappret när vi gjorde förlovningsinbjudan men vitt kort och rosa papper känns mer som bröllop.

Framtiden får utvisa. Vad tycker ni eller har ni några andra förslag?

Småprat om inbjudningskort och fotograf

2011-01-06 / 17:32:48
Idag - ledig dag - vilket känns skönt. Lagom att jobba en dag och sedan vara ledig igen. Imorgon är det jobb igen men då har vi planeringsdag och det är ju inte så jobbigt.

Ser fram emot lördag när vi ska till Göteborg och titta på papper till inbjudningskorten. När vi förlovade oss skickade vi ut inbjudningskort till en bjudning för våra närmaste. Jag ska ta kort på det kort som jag har kvar så kan ni få se. Jag har tänkt att ha något som liknar det.

I övrigt har jag haft mailkontakt med vår blivande fotograf. Det känns jättebra med henne och jag tror att det kommer att bli bra kort. Hur lång tid innan träffade ni er fotograf för att gå igenom vilka typer av bilder ni ville ha? Hjälp mig!!

VILKA ÄR VI?

2011-01-04 / 19:53:23
Jag som skriver i denna blogg är den blivande bruden. Heter Linda och arbetar som förskollärare en bit utanför stan. Trivs jättebra med det och har underbara kollegor! Jag är 24 år men hinner fylla 25 innan den stora dagen är här.

Den blivande mannen heter Karl och arbetar som trafiklärare. Karl hinner fylla 27 innan dagen är här.

Vi har varit tillsammans i tre år och 7 månader och vi planerar giftemål 365 dagar efter vår förlovning.

                    Bild tagen cirka fyra minuter efter att Karl frågat mig om jag vill gifta mig med honom.


Vilka är ni som kikar in här? Har ni blogg - bröllop eller annan sort - lämna gärna en kommentar. Har ni ingen blogg så får ni gärna lämna en kommentar då också.

LÄTTAD ÖVER ATT LOKAL OCH KYRKA ÄR KLART

2011-01-04 / 17:08:12
Nu är alltså både kyrkan och lokalen bokad. Det känns så skönt att ha det klart! Nu kan man planera på riktigt känner jag. Var ska vi vara då? Jo i en föreningsgård i utkanten av stan. Det känns jättebra att det är nära vårt hem - cirka en kilometer. Avståndet mellan kyrkan och lokalen är inte heller så långt - cirka 5 kilometer.

På lördag beger vi oss till Göteborg för att hämta Karls föräldrar. Då ska vi passa på att åka in till centrum innan. Vi ska titta efter papper som vi kan använda till inbjudningskorten. Jag funderar på att göra dem själv men vi får se. Idag var jag iaf här istan och tittade och nu vet jag vad de kostar här. Vi får se om det är någon skillnad.

KYRKAN BOKAD

2011-01-04 / 11:51:34

Ja, jag tog mig i kragen och ringde församlingen redan när dom öppnade klockan nio. Detta är något som jag skulle ha gjort för länge sedan men som jag har dragit ut på - VARFÖR?? - nej, det kan man fråga sig.

Nu är det iaf gjort och lördagen den 1 oktober 2011 vigs vi i Lindberga kyrka klockan 15:00.



 

Bilderna hämtade från http://www.svenskakyrkan.se/lindberga


Det kommer att bli så bra! Det är i denna kyrkan som jag är konfirmerad och här var jag också med i barnkören i cirka sex år så det är en kyrka som ligger mig varmt om hjärtat. Detta var helt klart vårt förstahandsval.

 

MINDRE ÄN NIO MÅNADER KVAR

2011-01-03 / 17:55:29

Och nu är det dags att komma igång med denna bloggen också. 2011 har startat jättebra och imorgon är min ledighets sista dag sedan är det dags att återgå till verkligheten.

Imorgon ska jag ringa till det pastorat där vi vill gifta oss. Förhoppningsvis är kyrkan ledig när vi vill vara där!!